Vinkelslipar

Material som metall, betong och klinker blir inget hinder med en vinkelslip. Maskinvaruhuset har vinkelslipar till hemmafixaren och proffsen. 

Batterispänning

Med eller utan batteri

Skivdiameter

Varumärke

Vinkelslip är en maskin avsett för slipning samt kapning av metall och sten. Vinkelslipen drivs oftast av elektricitet men det finns även bensin- och tryckluftsdrivna modeller. Vinkelslipen kan förses med olika typer av runda slipskivor, tunna för kapning, och tjockare för slipning (navrondeller), samt stålborstar. De finns i olika storlekar, från cirka 500 till 2000 watt, och med en skivdiameter mellan 115 och 230 millimeter. Skivbyte görs vanligen med ett specialverktyg eller för hand, men det finns också specialmutter för att underlätta bytandet. De mindre maskinerna (max 125 mm) kan användas med en hand, de större kräver dubbelfattat grepp. Runt skivan sitter ett skydd mot gnistregnet, skyddsglasögon rekommenderas, hitta billiga och bra skyddsglasögon (Här)

Säkerhet:

  • Tänk på brandrisken, gnistor uppstår vid slipning av hårdare material som metall, se därför till att du inte slipar nära något som kan fatta eld.
  • Om du har möjlighet, fäst objektet som skall kapas/slipas i en arbetsbänk för bättre kontroll och säkerhet. Du frigör dessutom båda dina händer för bättre grepp.
  • Låt materialet du slipar svalna, det kan bli mycket varmt. Vi rekommenderar att du använder arbetshandskar.
  • Vänta till skivan nått sitt fulla varvantal innan du låter skivan vidröra materialet, dels för att undvika kast och dels för att skapa större precision i kapningen.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter