Korslaser & linjelaser

Korslaser & linjelaser

 

Visste du att det finns olika typer av laser? Det finns faktiskt två huvudtyper av laser - korslaser och linjelaser samt rotationslaser. Varje typ har sitt eget unika syfte.

Korslasern och linjelaser används vanligen inom byggnads- och snickeribranschen. Den används för att skapa en jämn linje över en yta, vilket gör det enkelt att se till att allt är rakt och jämnt. Rotationslasern, används mycket under anläggningsarbeten och större byggprojekt. Den skapar en helt rak linje och med hjälp av mottagaren gör man en utsättning för olika nivåer på bygget.  

Båda typerna av laser finns tillgängliga hos Maskinvaruhuset.

Vad är en korslaser / krysslaser / linjelaser?

En korslaser är en typ av laser som avger en stråle i form av ett kors. Denna typ av laser används ofta för inriktning, till exempel inom byggnads- och snickeribranschen när man sätter ut väggar, sätter kakel eller behöver få ut en linje eller kryss på vägg, golv eller tak. 

Hur fungerar en korslaser?

 

En korslaser är en typ av laser som avger en stråle i form av ett kors. Den används för att hjälpa till att märka ut områden eller objekt och kan vara till stor hjälp när det gäller exakta mätningar.

Korslaser finns i både gröna och röda varianter och drivs vanligtvis av antingen batterier eller nätström. De används ofta av byggare, snickare och andra yrkesverksamma som behöver göra exakta mätningar.

Laserstråle

Med eller utan batteri

Varumärke

Varför ska man använda en korslaser?

En korslaser är perfekt för att märka ut ett specifikt område på marken som du behöver arbeta inom. Den är också utmärkt för att rikta in två objekt eller ytor mot varandra. Korslaser finns i både gröna och röda varianter.

När ska man använda en linjelaser?

Linjelaser är perfekta för att skapa raka linjer på en yta. De är också utmärkta för att märka ut områden som måste vara fyrkantiga eller rektangulära. Precis som korslaser finns linjelaser i både gröna och röda varianter.

Finns det någon skillnad på röd och grön laser?

När det gäller korslaser och linjelaser kan det finnas en skillnad mellan färgerna.

Till exempel är en grön laser mer synlig under ljusa förhållanden än en röd laser. Dessutom kan laserns våglängd påverka hur synlig den är.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter