Hammare

En riktigt proffsig hammare ska kännas stabil och ligga korrekt i handen. Den ska besitta en vikt och balans som håller din hand stark och stabil, så att du kan arbeta utan att utsätta din kropp för vibrationer och stress. Hammare från kvalitetstillverkare så som Estwing och Hultafors är bra exempel på hammare som är ergonomiska och räcker i många år. Nedan hittar du bland annat storsäljaren ESTWING vars hammare är av absolut toppkvalitet! Helsmidd, välbalanserad konstruktion för oöverträffad känsla och livslängd.

Varumärke

Är hammaren människans äldsta verktyg? Initialt användes hammaren möjligtvis som ett vapen men förhoppningsvis övergick hammaren relativt snabbt till att användas som verktyg, något som snickarens än idag uppskattar och använder flitigt. En sak ska du veta, sa min första arbetsledare på bygget - "hammaren ska likställas som ditt vapen i lumpen, alltid med dig och alltid inom räckhåll!" Det ligger mycket i det, hammaren bör vara tillgänglig, det blir snickarens tredje arm. Hammaren har flera användningsområden: Spika, dra ut spik, korrigera, riva etc. 

Numera finns hammare för snart sagt alla ändamål.  Det finns hammare av stål, bly, koppar, aluminium, plast, gummi och trä. Det finns hammare, som i stället för slag, som ibland också kallas bane, har en spets, en egg eller en kula.  

Säkerhet:

  • Tumregel nummer ett - AKTA TUMMEN.
  • Det är mycket riskabelt att använda en hammare vars huvud vickar eller är löst på annat sätt.
  • I vissa situationer är klohammaren i kombination med en spikutdragare det enda som biter på en besvärlig spik.

Komponenter på en hammare:

  • Skaft.
  • Pen, som också kan vara klo eller kula.
  • Hammarhuvud
  • Slag eller bane.


 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter