Plasmaskärare från Telwin

Gör fina och exakta snitt i plåt och metall med plasmaskärare från TELWIN!

Hur fungerar en plasmaskärare?

Plasmaskäraren tänder en ljusbåge mellan maskinens elektrod och materialet som bearbetas. Denna ljusbåge, eller plasmat som det också kallas, hettar upp metallen som ska skäras och en stråle med tryckluft skär ett fint snitt i det smälta materialet. Denna teknik kännetecknas av fina snitt med hög precision. Plasmaskärare kan även användas i CNC-riggar för exakta, datorstyrda snitt.

Varumärke

Vad behöver jag för att komma igång med plasmaskärning?

Du behöver en plasmaskärare, tillgång till tryckluft från en kompressor och tillgång till eluttag med tillräcklig avsäkring. I produktbeskrivningen för de olika plasmaskärarna specificeras den luftmängd samt avsäkring som behövs för just det aggregatet.

Plasmaskärare 1-fas 230V

Plasmaskärare som ansluts till ett vanligt eluttag är praktiskt för arbeten där man klarar sig med ett skärdjup på ca. 20 mm. Tack vare att dem kan användas i de flesta eluttag samt att de är nätta att bära är dem idealiska för arbete ute i fält. Telwin Technology Plasma 41 XT och Telwin Technology Plasma 60 XT är 2 exempel på 1-fas 230V plasmaskärare.

Plasmaskärare 3-fas 400V

För de med tillgång till 3-fasuttag i t.ex. ett garage eller verkstad kan det vara en god idé att kika på 400V plasmaskärare. Dessa är ofta något större men i gengäld kan du få en kapacitet på upp till 50 mm beroende på modell. Telwin Superior Plasma 70 HF 25Telwin Superior Plasma 100 HF och Telwin Superior Plasma 160HF är några av våra modeller av plasmaskärare som använder 400V 3-Fas.

CNC plasmaskärare

CNC står för Computer Navigated Cutting och är ett samlingsnamn för ett antal olika skärtekniker som alla styrs utav en dator utifrån en ritning i en datafil. Det finns CNC-maskiner som använder plasmaskärning som skärteknik och med en sådan maskin kan du alltså utifrån t.ex. en CAD-fil, få maskinen att skära med extrem precision. 

 

Tillbehör och förbrukning till plasmaskärare

Precis som för de flesta maskiner och verktyg finns det på en plasmaskärare komponenter som slits och tid till annan behöver bytas ut. Till plasmaskärare rekommenderar vi en extra dysa, elektrod och munstycke. Det finns även tillbehör så som cirkelanslag och nya slangpaket.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter