Hozelock

Filter:Hozelock X

Kvalitetsprodukter från en av världens kändaste tillverkare

Vattenspridare, Slangvinda, Slang, Slangkopplingar, Sprinklerpistoler, Expanderande vattenslang

och mer...

Varumärke

Natur och regn den främsta vattenkällan

En etablerad gräsmatta klarar i normala fall av att suga vatten på egen hand. Under torkperioder går en etablerad gräsmatta in i vila och slutar att växa. Då brukar grässtrån gul/bruna och då är det viktigt att inte klippa gräsmattan. Under torka fungerar nämligen grässtrået som en vattenreservoar åt gräsplantan. När regnet kommer brukar gräsmattan återhämta sig och bli grön och frodig igen.

Hur ofta och hur mycket behöver man vattna

De flesta gräsmattor som finns på svenska tomter behöver i runda slängar tre centimeter vatten i veckan. Det beror dock på vilken typ av gräs du har på tomten, grästypen ängsgröe klarar sig med hälften så mycket vatten. Mängden vatten som behövs varierar också med klimatet. Långa torra och varma perioder är mer vattenkrävande än fuktiga perioder med mycket regn.

​​​​​​

Vattnets temperatur

Växternas rötter har svårt att ta upp iskallt vatten, helst ska vattnet ha samma temperatur som omgivande jord och luft. Kallt kranvatten eller brunnsvatten ska därför hällas i en tunna, hink eller vattenkanna i förväg som får vila.

Vattenspridare

Det finns förstås många sätt att vattna i trädgården på. Man kan använda sig av regnvatten eller så kan man helt enkelt ta fram trädgårdsslangen Det finns också system med nedgrävda slangar och det finns vattenspridare i de flesta varianter.

Vissa modeller sprider vattnet i rektangel, i cirkel, eller i något annat mönster. En timer har den fördelen att man kan lägga bevattningen till den tid på dygnet när avdunstningen är som minst och växterna kan tillgodogöra sig vattnet, det vill säga på kvällar och nätter.

 

 

Med Hozelocks bevattningssortiment är det enkelt att vattna din gräsmatta och få perfekt grönt gräs. Alla produkter har utformats av trädgårdsexperter för trädgårdsarbetare så att du ska få optimalt resultat varje gång.

KRANKOPPLING

Hozelocks kopplingar ger snabba och enkla kopplingar mellan kranen, trädgårdsslangen och tillbehören. Våra slangkopplingar är designade för att passa

 

 

VATTENSPRIDARE

Sprinkler är det lättaste sättet att vattma stora ytor i trädgården. De ger vatten i olika former, inkusive ytor som är runda eller rektangulära. Täcker upp till 450

 

 

SPRINKLERPISTOL

Här har vi specialiserar vi oss på att förse dig med den perfekta sprutpistolen eller sprinklerpistolen för dina behov av bevattning och rengöring utomhus.

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter