Röjsåg & Grästrimmer

Se de bästa röjsågarna och grästrimmers på Maskinvaruhuset

Skillnaden mellan en röjsåg och en grästrimmer

En röjsåg, till skillnad från en grästrimmer, är utformad för att röja bort övervuxen vegetation i tuff terräng eller områden med kraftig undervegetation. En grästrimmer däremot är utformad för att trimma högt gräs där inte gräsklipparen kommer åt, en maskin som är mycket populär bland vanliga villaägare. Grästrimmare används också ibland för att klippa bort mindre ogräs och invasiva arter i ett område.

Röjsåg - För alla typer av arbeten

Röjsågen är ett kraftigt verktyg som används till många olika typer av arbete. En röjsåg har ett kraftigare tvåhandshandtag än grästrimmern. Man kan på de flesta röjsågar använda den med både sågklinga och trimmerlina. En röjsåg kan utrustas med olika typer av sågklingor beroende på vilket arbete som ska utföras. Man kan exempelvis använda en slyklinga för att klippa sly eller en sågklinga för att kapa tjockare grenar och mindre träd.  

Behöver man klippa högt gräs eller gräs som inte gräsklipparen kommer åt kan man sätta på ett trimmerhuvud och trimmerlina och röjsågen kan användas precis som en grästrimmer. 

Kombinerad röjsåg

En röjsåg är i dom flesta fall en kombinerad röjsåg och grästrimmer. Det betyder att man kan använda den som både röjsåg och grästrimmer. Det man behöver är då ett trimmerhuvud som passar just din maskin. Man byter även klingskyddet till ett lite större så att trimmerlinan kan löpa längre ut än en klinga gör. Oregon är en av de ledande inom tillbehör till trädgårdsmaskiner och har allt man behöver för att använda sin röjsåg som grästrimmer.

 

Röjsåg: våra modeller

Vi har bensindrivna röjsågar från Makita med miljövänliga 4-taktsmotorer och softgrip handtag. 4-taktsmotorn har en lägre ljudnivå än 2-taktsmotorerna vilket är uppskattat och röjsågarna är utrustade med easy start. 

 

Köpguide för röjsågar

Det finns röjsågar på marknaden som är utformade för kommersiellt bruk, som används av trädgårdsföretag, kommuner och parkförvaltningar. Det finns även röjsågar som även passar utmärkt för privat bruk. Vi rekommenderar att man som privatperson iallafall köper en röjsåg med tillräcklig kraft och storlek att kunna rensa bort högt ogräs och mellanstora grenar. 

 

Följande guide hjälper dig att välja rätt röjsåg för dina behov.

Grästrimmer för bostäder

För er som har en villatomt eller ett landställe och behöver rensa högt gräs då och då rekommenderar vi en bensin eller batteridriven grästrimmer. De batteridrivna trimrarna är idag mycket populära då man slipper tänka på att alltid ha bensin hemma.

Har man dock mycket sly och buskar med tjockare grenar som ska kapas ibland bör man istället satsa på en mindre till mellanstor röjsåg. Dessa kan som sagt kombineras som både röjsåg och grästrimmer med rätt utrustning.  

 

Röjsågar för kommersiella användare

Eftersom dessa maskiner är gjorda för att användas mycket har de mer kraft och kan hantera större områden att klippa. De brukar ha motorer på 36 cc, men vissa har så mycket som 50 cc. Det är viktigt att välja en som är tillräckligt kraftfull för det arbete du behöver den för. Tänk på att ju större bladet är, desto tyngre blir maskinen.

Kommersiella röjsågar har också ett styrsystem som är lättare att använda. Detta gör det möjligt att navigera genom tung vegetation med lätthet. Det finns dock modeller tillgängliga även för bostadsbruk som har denna funktion.

Om du skaffar en röjsåg av professionell kvalitet kan du rensa alla typer av terräng och vegetation. De är utformade för att användas kontinuerligt i tuffa förhållanden med högt ogräs.

Det finns också vissa kommersiella maskiner som har ett skärsystem som är utrustat med titanblad. Dessa blad håller sig vassa längre och skär igenom vegetation snabbare än andra typer.

 

Olika typer av röjsågar och grästrimmare

Bensindrivna röjsågar

Det finns både bensindrivna röjsågar och grästrimmers. Det positiva med bensindrivet är att man inte behöver oroa sig för att inte ha ett laddat batteri redo, utan det är bara tanka mer bensin när det tar slut. En bensindriven röjsåg är oftast starkare och mer kraftfull än batteridrivet, men här beror det helt på vilken modell man köper. 

Batteridrivna röjsågar

Batteridrivna röjsågar är ett bra alternativ för de som inte vill använda bensindrivet av olika anledningar. Jämfört med bensindrivna röjsågar har batterdrivna inte riktigt lika mycket kraft, men de är mer praktiska då man enkelt startar den genom att pressa in knappen och man slipper startproblem helt. 

 

Hur kraftfull grästrimmer behöver du?

Hur kraftfull grästrimmer man behöver beror helt på vad den ska användas till men vi brukar säga att man inte ska köpa för liten. Se över dina behov och välj därefter en passande grästrimmer.

 

Håll din trädgård snygg med en grästrimmer

Det har aldrig varit lättare att hålla en välskött och snygg trädgård tack vare det urval av röjsågar och grästrimmare som vi har på Maskinvaruhuset. Din trädgård kommer inte bara att se vacker ut, den kommer också att vara fri från fult ogräs och gräs på oönskade platser.

Grästrimmer och grästrimmare finns i många olika utföranden, så du kommer att kunna hitta den perfekta för dina behov. Eftersom det finns ett så stort urval av produkter på marknaden bör alla, från hobbyister som har små trädgårdar till professionella trädgårdsarkitekter, hitta något som passar deras behov.

 

Batteridriven eller bensindriven grästrimmer?

En batteridriven grästrimmer är ett bra val för husägare med en liten till medelstor trädgård. En bensindriven trimmer är däremot bättre lämpad för landställeägaren som har en stor tomt eller mark som ska skötas om.

Man kan även ha personliga önskemål om att just slippa bensindrivet, så som att det är bättre för miljön med batteridrivet eller att man slipper bullret en bensindriven röjsåg ger. 

 

Tillbehör

Det finns en uppsjö av tillbehör till röjsåg och grästrimmer som till en början kan vara svårt att navigera bland, men vi har bra beskrivningar och har delat upp det på ett användarvänligt sätt i butiken så man lättare kan hitta det man söker.

Man kan köpa olika sorter av trimmerlinor beroende på vad man ska klippa för nåt, från tunna till tjockare som skiljer sig i färgen för att lätt se skillnaden. Det finns även olika typer av trimmerlinor med olika egenskaper, ta en titt på vårt utbud från bl.a. Oregon här.

Har en man röjsåg är sågklingan det viktigaste tillbehöret och här finns det också ett gäng olika typer och storlekar som man kan hitta här.

 

Vanliga frågor om röjsågar och grästrimmare

 

Vad används en röjsåg till?

En röjsåg används till att kapa sly, buskar, kraftiga grenar och mindre träd. En röjsåg kan även användas som en grästrimmer om man sätter på ett trimmerhuvud med tillhörande trimmerlina.

 

Hur länge håller en röjsåg?

Det beror på lite om man köper en kvalitetsmaskin eller inte, samt hur mycket den används. På Maskinvaruhuset säljer vi enbart röjsågar som håller en bra kvalitet med gynnsamma garantier.

 

Vilken röjsåg ska jag skaffa?

Beroende på villket typ av arbete som ska utföras väljer man rätt maskin för ändamålet. Vi på Maskinvaruhuset hjälper dig mer än gärna med vår expertis på området.

 

Hur fungerar en röjsåg?

En röjsåg drivs av en bensin eller elmotor som sitter högt upp på maskinen. Motorn driver sedan en lång stång som i sin tur driver sågklingan eller trimmerlinan att snurra i botten av maskinen.

 

Vilken grästrimmer ska man välja?

Ska man endast klippa högt gräs på villatomten eller har en del gräsytor där inte gräsklipparen kommer åt räcker en liten till medelstor grästrimmer. Kontakta oss på Maskinvaruhuset så hjälper vi dig mer än gärna i valet av grästrimmer.

 

Hur ska jag använda en trimmer?

Man ska ha på sig rätt skydd och behandla maskinen med respekt. Se till att inga andra människor står i närheten då det kan stänka och skjutas iväg småsten och grenar man råkar gå på.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter