Skruvmejslar & Nycklar

Används en feldimensionerad skruvmejsel är risken stor att skruvhuvudet trasas sönder samt att skruven inte fäster ordentligt. Följden av detta kan få oanade konsekvenser. Vi hävdar att det lönar sig i längden att skaffa skruvmejslar av hög kvalitet. Detta gäller inte bara klinga och spets, det är också mycket viktigt att skaftet är greppvänligt. Maskinvaruhuset har högklassiga skruvverktyg från Premiumtillverkare så som Wera och HaFu.

Varumärke

Visste du att skruvmejlsen kan spåras så lång tid tillbaka som 1400-talet då den användes för tillverkning av riddarrustningar. I Sverige kan man spåra en skruvmejsel till en skeppsinventering i mitten av 1500-talet. Det var framför allt ett verktyg för vapensmeder som var i behov av skruvens goda sammanbindningsförmåga i vapnens avfyrningsmekanismer. Med det sagt, skruvmejslar tillverkas anpassade för olika skruvhuvuden, till exempel spårskruv, krysspår pozidriv, supadrive, torx, insex med flera. Skruvmejslar förekommer i många olika dimensioner för att motsvara storleken på skruvhuvudet. Det finns även skruvmejslar där spetsen är utbytbar, Dessa spetsar kallas för bits. (Till Bits)

Tips:

Med tiden slits alla mejselspetsar och slirar därför gärna vid höga vridmoment. Den enkla spårmejseln kan lätt skärpas många gånger, och bör vårdas lika väl som skärande verktyg. De andra mejselspetsarna kan inte skärpas med enkla medel, och kan därför behöva kasseras när de blivit alltför slitna. Mer påkostade mejslar kan vara försedda med hårdmetallspets och håller då längre.

  • Välj fyrkantig klinga och få extra kraft i dragningen 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter