Motorsågskedjor

Motorsågskedjor till din motorsåg ifrån Branschledande Oregon. Vi har motorsågskedjor från hobby-nivå upp till absolut proffs-nivå.

Vi hjälper dig hitta rätt motorsågskedja och svärd till din såg. Läs vår kedjeguide eller ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper vi dig.
 

Du kan också hitta rätt kedja och svärd för din såg med hjälp av Oregons applikationsguide

Applikationsguide motorsågskedjor och svärd

 

Antal länkar

Kedjedelning

Spårbredd

Svärdlängd

Varumärke

3 viktiga saker att tänka på för att kedjan ska passa din motorsåg

Det finns en hel del annat som skiljer olika kedjor från varandra men dessa 3 är de allra viktigaste för att kedjan ska passa din såg.

1. Kedjedelning

Kedjedelning / Länkavstånd avser avståndet mellan tre av nitarna på kedjan delat med 2, mätt i tum.

Dem fyra vanligaste delningarna i ordningen från kortast till längst är 1/4'', 0,325'', 3/8'' och 0,404''. Det är viktigt att välja en kedja med korrekt delning utifrån det drivhjul och svärd du har på sågen för att drivlänkarna skall passa. 

Ofta står delningen på svärdet eller i sågens instruktionsbok men ifall du inte kan hitta informationen där kan du vända dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig.

 

2. Spårbredd

Spårbredden är, som namnet antyder, bredden på spåret i sågens svärd vari sågkedjan ska löpa. De vanligaste spårbredderna är 1,1 mm, 1,3 mm, 1,5 mm och 1,6 mm. Även denna information finner du oftast på svärdet och i sågens instruktionsbok.

 

 

3. Länkantal

Kedjans längd anges i antal drivlänkar och ibland med rekommenderad svärdslängd. Antalet länkar kan skilja sig från svärd till svärd även ifall svärden har samma längdmått. Titta därför på svärdet ifall du finner informationen där. Hittar du den inte där kan du räkna antalet länkar på din gamla kedja

drive link count diagram

Ett exempel på en kedja kan vara 3/8'' / 1,1 / 47 och med den informationen kan filtrera fram de kedjor som passar just din motorsåg.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter