Maskinvaruhuset välkomnar Pullman-Ermator

Maskinvaruhuset välkomnar Pullman-Ermator

I Pullman-Ermator ser vi på Maskinvaruhuset ett otroligt starkt varumärke som genom åren visat att de producerar utrustning för proffesionell användning av den allra högsta nivån. Deras stoftavskiljare och luftrenare har räddat många byggares lungor genom åren och de driver kontinuerligt på utvecklingen mot en hälsosammare arbetsmiljö åt alla killar och tjejer ute på arbetsplatserna. 

På Maskinvaruhuset.se jobbar vi konstant med att utöka sortimentet av Pullman-Ermator i e-butiken, via e-post och telefon kan vi dock redan nu hantera offerter och beställningar från hela Pullman-Ermators sortiment av maskiner, tillbehör och reservdelar.

Vi ser fram emot att tillsammans med Pullman Ermator kunna erbjuda våra kunder marknadens bästa lösningar för dammsugare, stoftavskiljare och luftrenare

Se vårat sortiment av stoftavskiljare, luftrenare, dammsugare och våtavskiljare från Pullman Ermator

 

Historia

Redan 1985 startade Torbjörn Bengtsson företaget Bevaclean i Stockholm. Sortimentet omfattade proffsdammsugare och städmaskiner från Italien. Företaget växte både ekonomiskt och geografiskt, och under 90-talet började man att bygga och sälja egna, kvalificerade stoftavskiljare för industri och hantverk.

Med det nya sortimentet växte företaget ytterligare och 1999 förvärvades företaget Pullman, med ett starkt sortiment av stoftavskiljare och våtsugare.  Med detta förvärv ökade omsättningen till över 25 mkr och antalet anställda till 22 personer.

Dessutom ökar nu exporten ut över Europa kraftigt.

Nutid

År 2005 förvärvas företaget Miljöburken, vilket breddar sortimentet till att omfatta även luftrenare och därmed också nya marknader för företaget.

Under de senaste tre åren har företaget genomgått en stark tillväxt med omsättningsökning på över 150%.

I början av detta år (2006) har dessutom företaget Ermator förvärvats till verksamheten. Ermators kvalificerade sortiment av stoftavskiljare och dess utpräglade kvalitetsprofil, kompletterar det befintliga sortimentet mycket väl. Det nya företaget har fått namnet PullmanErmator, bedriver verksamhet i Smedjebacken och Gällö, har ca 50 anställda och kommer nu att omsätta runt 100 miljoner per år.

Den svenska marknaden står för ca 60% av omsättningen medan resten kommer från försäljning i Europa och Baltikum.2020-02-04
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter