Vanliga frågor om Tiki Facecover inom vården

Tiki inom vård och omsorg

Infektioner orsakade av Coronavirus (MERS, SARS, 2019-nCoV), ebola, tuberkulos och andra sprids genom mänskliga interaktioner. En av de vanligaste överföringsvägarna är genom slemhinnan och andningsorganen.

Det bästa skyddet är genom god hygien, begränsad exponering och personlig skyddsutrustning (PPE, Personal Protection Equipment). För personer som kontinuerligt utsätts för exponering är den personliga skyddsutrustningen en nödvändighet för att minimera risken för virusinfektion.

Tiki utvecklades ursprungligen för virologiskt skydd för fält- och sjukhusarbete. Alla aspekter av denna verksamhet beaktades vid utvecklingen av Tiki, inklusive användarvänlighet, komfort, säkerhet och all sterilisering av utrustning. Dessutom en utmärkt Total Cost of Ownership (TCO) som inte kan jämföras med något annat på marknaden. Av dessa anledningar har fler och fler inom regionerna och kommunernas vårdverksamheter fått upp ögonen för systemet ifrån Tiki. Nedan följer en kort FAQ som är en sammanställning av de mest frekventa frågorna.

Tiki virusskydd

Maskens design underlättar kommunikation, både via tal och via ansiktsutryck

Hur rengörs masken?

Tiki är framtagen för att kunna användas under lång tid. Om masken förorenats kan den rengöras och steriliseras och sedan användas igen. Om den skadas bör den återvinnas. Om den blir så förorenad att den inte går att rengöra bör den kasseras.

Rengör Tiki med en ren trasa som fuktats i en blandning av vatten och milt rengöringsmedel.

Använd inte lösningsmedel. Vid rengöring ska du vara noga med att inget vatten kommer in i fläkten. Fläkten får aldrig sänkas ned i vätska.

Använd en desinfektionsspray som Incidur® (Ecolab® Healthcare) på utsidan av fläkten för att få bort bakterier och virus.

Torka Tiki med en ren trasa och/eller lämna den att lufttorka.

 

Hur länge kan ett filter användas?

Vid dagligt arbete i mycket dammiga miljöer behöver det bytas ca var femte dag. För klinisk miljö kommer filtret hålla betydligt längre och det finns ett system som varnar användaren med lysdioder när filtret behöver bytas.

 

Hur förvaras maskerna?

För att batteriernas kapacitet (både det interna batteriet i fläkten och batteriet i batteripaketet) ska bibehållas är det viktigt att du följer nedanstående riktlinjer när enheten ska läggas undan för förvaring.

Långtidsförvaring (> 6 månader) 17°C–28°C i <60% relativ luftfuktighet

Medellång förvaring (> 3 månader) 0°C–38°C

Korttidsförvaring (< 1 månad) -20°C–40°C

 

Hur länge räcker en laddning?

Tiki-maskens interna batteri räcker till ca 1 – 2,5 timmars användning beroende på belastning. Det finns externa batterenheter som tillbehör och dessa utökar driftstiden till upp emot 10 timmar.

 

Är filter personbundet?

Det är lite upp till användaren. För en verksamhet där flera olika personal ska använda masken rekommenderar vi TikiMULTI som är ett set i en väska med 2 st externa batterier, 1 st fläktenhet utan internt batteri (40g lättare), 1 st 230V laddare, 1 st 12V billaddare.

TikiMULTI kompletteras sedan med TikiUSER (1 för varje personal). TikiUSER finns i storlekarna medium samt large och innehåller 1 st mask, 1 st sele, 1st filter och en förvaringspåse.

 

Kan samma mask användas av flera olika personal?

Det är viktigt att storleken är rätt för god passform och komfort, i övrigt, se svar på fråga 5.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter