Avståndsmätare - hur och varför

 

Maskinvaruhusets lasermätare mäter – exakt på pricken och bortom allt strul. Modern ergonomi med lika storlek som dagens mobiltelefoner.

 

 

Mätningen görs med en laserstråle som är osynlig och helt ofarligt för ögonen (laserklass II). Måttavstånd varierar med vilken typ av avståndsmätare du har. Beroende på modell kan avståndsmätaren mäta allt från 5 och ända upp till 3000 meter med så lite som en noggrannhet på 0,5 meter. Vid mätning av långa avstånd under svåra ljusförhållanden kan avståndsmätaren användas tillsammans med måltavla eller laserglasögon för att mätpunkten ska bli skarpare.

 

Snabb skissning – Bluetooth® Smart med app

Leica DISTO™ kan användas till mer än bara mätning. Mätdata kan överföras med den inbyggda tekniken Bluetooth® Smart. Gratisappen Leica DISTO™ sketch används för att skapa planlösningar och tabeller i smarttelefon eller surfplatta. Överför mätdata i fotografi taget med din smarttelefon eller surfplatta för vidare dokumentation eller bearbetning.

Modern ergonomi

Leica DISTO™ har anpassats till användargränssnittet som på moderna mobiltelefoner. Tilldela favoritfunktioner till knappar så att du kan komma åt dem med ett knapptryck. Den integrerade  hjälpfunktionen beskriver den valda funktionens utförande.

 

 

Exempel på avståndsmätare:

Leica Disto D1

Avståndsmätare med bluetooth i slimmad design. Med appen Leica Disto Sketch kan mätningar läggas till direkt i ett digitalfoto eller i ett rutnät i en surfplatta eller smartphone. Avståndsmätaren mäter upp till 40 meter med en noggrannhet på ±2,0 mm

 

 

Avståndsmätarens vikt brukar ligga mellan 200 gram till 1,5 kg. Det tyngre har en väldigt avancerad optik och fungerar i princip som en kikare. De flesta avståndsmätare idag har mycket bra teknik och vissa väldigt avancerade digitala sådana.

De mest avancerade kan kommunicera med din telefon via en app som du laddar ner. Givetvis kan du då också använda den på en surfplatta eller en stationär dator.

Med ett knapptryck kan du mäta avståndet på flera meter med en riktigt bra avståndsmätare. Med några få mätningar har du gjort en detaljerad mätning på hela din omgivning. På så vis räknar du fram arealen om du skulle vilja det. En avståndsmätare kan dessutom användas för att mäta vinklar, lutningar, och till och med räkna på saker utifrån Pythagoras sats.

 

Onödigt kunnande:

Pythagoras sats säger oss att a² + b² = c². Vi har alla läst om grekiska genier och pluggat algebra i skolan men utnyttja tiden effektivare! Nutidens avståndsmätaren är programmerade för att sköta detta åt en – och fort dessutom!

Bildresultat för Pythagoras

 

Avståndsmätare använs inte enbart för planering av byggprojekt, här nedan kommer lite tips på andra användningsområden:

 

  • Kolla att den är så pass stark så att den tål att tappas i golvet.
  • En bra avståndsmätare är ett oerhört användbart hjälpmedel i jakt och dessutom mer eller mindre oumbärlig vid fältskytte eller långhållsskytte.
  • Att mäta referenspunkter när man anländer till sitt pass kan göra jakten effektivare. Sedan skiljer det ju mellan jägarna vad som anses vara ett bra skjutavstånd på löpande mål.
  • Oavsett om du är nybörjare eller om du är en inbiten golfare sedan många decennier kan en avståndsmätare göra dig till en bättre golfare.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter