Helt ny 40V batteriplattform från Makita!

Makita utökar nu sin sladdlösa batteriplattform med tillkännagivandet av 40V Max XGT, ett nytt batterisystem för användaren som kräver ännu mer kraft. XGT kommer att finnas tillgängligt sida vid sida med det marknadsledande 18V LXT-systemet från Makita.

Det nya systemet XGT möjliggör förutsättningar för fler och kraftfullare sladdlösa batterimaskiner  samt utveckling av tyngre utrustning på framtidens arbetsplats.

Sladdlös utveckling är mer än bara större batterier. Det handlar om att skapa en batteri- och motorteknik som tillsammans fungerar för optimal prestanda. Makitas erfarenheter av batteriutveckling sen tidigt 70-tal säkerställer att vi är med och skapar den sladdlösa framtiden där användarna är vinnarna, de får fler sätt att arbeta effektivt på utan att använda traditionella kraftkällor.XGT-systemet kommer inledningsvis att lanseras på Makitas hemmamarknad i Japan för att sedan under 2020 komma till Europa. XGT-batterierna är utvecklat för mer krävande applikationer där marknaden kräver att maskiner ska drivas med hjälp av batteriteknologi.

Även om XGT-batterierna storleksmässigt ser ut som Makitas 18V LXT-batterier, så är 40V Max XGT ett nytt system, där vi kan tillhandahålla maskiner för applikationer med höga krav på prestanda inom bygg- och anläggnings-, industri-, park/trädgårds- och städområdet.

40V Max XGT kommer att finnas tillgängligt sida vid sida med LXT-systemet, som idag är det marknadsledande sladdlösa systemet för professionella användare. I Europa har 18V LXT-systemet för närvarande ca 200 produkter som möter användarens krav på ett brett sortiment av maskiner för att kunna tillgodose alla typer av applikationer, fler produkter är på väg och Makita räknar med att ha över 300 modeller inom en snar framtid.

Makita kommer även fortsättningsvis att investera i sitt 18V LXT-system och en stor mängd nya LXT-produkter kommer utvecklas och produceras för professionella användare inom alla segment. Fördelen med LXT-systemet är att med endast ett batteri kan användaren idag välja bland över 200 produkter, med möjligheten att utöka kraften genom att använda två stycken LXT 18V batterier till utvalda maskiner för att på så sätt få en 36V maskin. Att använda dubbla LXT-batterier (2x18V) är ett enkelt koncept som har revolutionerat hur professionella användare utför sitt arbete.

Makitas globala fokus är innovation, ny teknik samt att leverera produkter som förenklar användarens arbete och vardag till det bättre. Makita gör detta möjligt genom att tillhandahålla en bra eftermarknadsservice till sina användare. Expansion är riktningen för Makitas verksamhet på alla fronter, detta stöds med tunga investeringar för dagen, morgondagen och för framtiden.

Marknaden är ständigt under utveckling och förändring och Makita är positionerad att leda denna utveckling.

Inom kort kommer Makitas nya XGT-maskiner börja dyka upp i butiken så håll koll!​​​​​​

 

 

 

 

 2020-08-25
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Alla priser visas inkl. moms

Handla
Information

Jämför produkterDu kan jämföra upp till 3 produkter